Eden grozil s predelano pištolo, drugi goljufal prodajalce avtomobilov

V pregledu dogodkov Policijske uprave Ljubljana z dne 23. 8. 2013 sta zapisana tudi dva dogodka iz občine Grosuplje:

Grosupeljski policisti so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je 31-letni osumljenec v okolici Grosupljega občanom grozil z orožjem. Na podlagi zbranih obvestil je bila na pristojnem sodišču pridobljena odredba za hišno preiskavo, med  katero so policisti 31- letniku zasegli plinsko pištolo, za katero je bilo ugotovljeno, da je predelana v nelegalno orožje (uporaba pravih nabojev). Osumljenemu so policisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ja zanj odredil pripor.

Grosupeljski policisti so k preiskovalnemu sodniku privedli tudi 24-letnega osumljenca, ki si je na goljufiv način na širšem območju Slovenije protipravno pridobival osebna vozila starejšega letnika, tako da je lastnike zavajal z obljubami, da jim bo v nadaljevanju izplačal kupnino za vozila, česar pa ni storil. Z omenjenimi dejanji je oškodovance oškodoval za okoli 5000 evrov. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. V nadaljevanju pa je bil prijet tudi osumljenec, ki je 24-letniku pomagal in z dejanji sam nadaljeval (po tem ko je bil 24-letniku izrečen ukrep pripora). Tudi zanj je preiskovalni sodnik izrekel ukrep pripora.

 

 

Policijske uprave Ljubljana, 23. 8. 2013, foto: internet – fotografija je simbolična

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.