Črna kronika l Droga, ukraden motor, avtomobilski deli, 480 telefonov

V policijskem poročilu PU Ljubljana poročajo o obsežni “najdbi” v Grosupljem:

V petek, 17. 4. 2015, so policist Policijske postaje Grosuplje, na podlagi odredbe sodišča na območju Grosupljega opravili hišno preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja s področja nedovoljene trgovine s prepovedanimi drogami. Pri hišni preiskavi je bil odkrit prirejen prostor za gojenje in vzgojo prepovedane droge konoplje rastline in vsa potrebna oprema za gojenje. Prav tako so zasegli okrog 2,5 kg posušene droge konoplja rastlina in 529 svežih rastlin, povprečne višine 120 cm. Med drugim pa so policisti odkrili in zasegli motorno kolo Gillera, ki je bilo ukradeno v mesecu juliju 2014 na območju Ljubljane in večje število avtomobilskih delov (BMW in Renault) ter 480 stacionarnih telefonov znamke Polycom, za katere so policisti ugotovili, da so bili odtujeni iz skladiščnih prostorov podjetja na Celovški cesti v obdobju od avgusta 2013 do februarja 2014.

Policisti so pridržali dve osebi, 33-letna in 55-letna državljana Slovenije in ju zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/I KZ-1 in kaznivega dejanja Prikrivanja po členu 217/III KZ-1B, privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. 33-letniku je sodnik odredil PRIPOR, 55-letniku pa obvezno javljanje na policijski postaji. Oba sta bila že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.

 

Policijska uprava Ljubljana, 20. 4. 2015

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.