Ali deponiji Špaja dolina grozi zaprtje?

 

Upravljavcu komunalnega odlagališča Špaja dolina je Agencija RS za okolje zavrnila izdajo okoljevarstvenega dovoljenja. Grosupeljska komunala je proti Arsu vložila tožbo, vendar razsodbe še ni prejela. Kam bodo odlagali odpadke po morebitnem zaprtju deponije, ni znano, a po vsej verjetnosti bo to ljubljanska deponija Barje.

Po navedbah časopisne hiše Delo direktor grosupeljske komunale Tomaž Rigler pravi, da bodo Arso zopet zaprosili za okoljevarstveno dovoljenje, če bo sodišče zavrnilo njihovo tožbo. Pri Arsu bodo morali pri izdaji dovoljenja upoštevati novo uredbo o odlaganju odpadkov na odlagališčih, ki je začela veljati letos in ki nima tako zaostrenih meril in pogojev kot prejšnja. Rigler dodaja, da odlagališče odpadkov Špaja dolina izpolnjuje merila, ki so predpisana v novi uredbi, na kar Arso odgovarja, da bodo morali na deponiji zgraditi tudi čistilno napravo za izcedne vode in na deponijo odlagati samo obdelane odpadke.

 

Kakršnokoli je že ozadje zgodbe, pozdravljamo idejo, da se okoljevarstvenim merilom postavlja veliko težo in če vas zanima razplet “smetarskega” zapleta ostanite na frekvenci našega spletnega mesta.

 

Zoran Kovačević, foto: občina Ivančna Gorica
vir: časopis Delo

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.