6. Sejem knjig in druženja I Knjige in malinov’c 2017

Zavod DREVORED že šestič zapored vabi vse ljubitelje knjig na sejem rabljenih knjig, učbenikov, priročnikov … Letos se nam bo v tradicionalnem literarnem pogovoru ob malinov’cu pridružil Esad Babačić, obiskal nas bo tiskarski tricikel, na katerem bomo spoznavali stare tehnike tiskanja, za male in velike otroke bomo pripravili debelo uro pripovedovanja pravljic. Za vse pa na litre malinov’ca, gore knjig, veliko dobre družbe in kulinaričnih dobrot.

6. Knjige in malinov’c - sejem rabljenih knjig in druženjapetek, 8. 9. 2017, od 16.00 do 21.00. ureAdamičeva ploščad na Kolodvorski cesti v centru Grosuplja. VSTOP PROST!!! 

PROGRAM

16.00 – 21.00

sejem rabljenih knjig in učbenikov, prijetnega druženja, dobre kulinarike, radostnih vzklikov … ob srebanju malinov’ca

16.00 – 21.00

tiskarski tricikel / premična tiskarna, ki obuja stare tiskarske tehnike / tipoRenesansa

16.00 – 21.00

druženje in igrarije s Palčkom Bralčkom / Družabne igre s knjigo in maskoto Mestne Knjižnice Grosuplje

18.00 – 19.00

pravljice pod krošnjami /Pravljično doživetje v areni pravljic s pripovedovalkami iz Mestne knjižnice Grosuplje

19.30 – 21.00

malinov’c z Esadom Babačićem / Literarni pogovor z Lariso Daugul iz literarne skupine Lu-is, KD Teater Grosuplje


Na sejmu lahko prodajate tudi srednješolske učbenike. Dijaki, študentje izkoristite priložnost za prodajo in nakup!

PRODAJ ALI PODARI KNJIGE

sejem-rabljenih-knjigPozivamo vse, ki želite sodelovati s prodajo knjig ali šolskih učbenikov da nam pišete na naslov: info@drevored.si. Najem prodajnega prostora je brezplačen, rezervacije so zaradi lažjega planiranja obvezne. Svoj prodajni prostor si uredite sami – postavite lično mizo ali polico, poskrbite za udoben stol, …

Vabimo tudi tiste, ki želite knjige podariti. Te bomo ponudili v prodajo na stojnici Zavoda Drevored, ves izkupiček od prodaje pa bomo namenili v fond za obogatitev tovrstnega sejma naslednje leto. Preostale, ki jih ne bomo prodali, pa bomo namenili projektu Zabojček knjig.

TISKARSKI TRICIKEL …

je premična tiskarna, v kateri lahko obiskovalci na stari način z visokim tiskom in drugimi “starinskimi” tehnikami tiska natisnete marsikaj. Stare tiskarske barve, lesene črke, svinčeni odtisi je le nekaj romantičnih reči s prirejenega tricikla. Tricikel vozi Marko Drpić, zaljubljenec v črke. Marko je kaligraf, oblikovalec in klesalec črk, vnet zbiratelj in uporabnik stare tiskarske tehnike. S premično tiskarno vas skuša zvabiti na ogled prave stare tiskarne tipoRenesansa.

tiskarski tricikel 2

tiskarski tricikel 1

MALINOVC Z ESADOM BABAČIĆEM

esad-babacicSlovenski pevec, pesnik, pisatelj, tekstopisec in novinar (sploh ne nujno v tem zaporedju) je izredno zanimiv sogovornik. Prepeval je v punk skupini, delal v pekarni, igral v filmih, posnel dokumentarec, napisal več kot ducat zbirk pesmi in še nekaj knjig, bil nagrajen in nominiran za odmevne nagrade, rad ima šport… Na kratko o njem enostavno ne gre, njegovo zanimivo biografijo lahko spoznate na njegovi spletni strani.

Pogovor bo vodila Larisa Daugul iz literarne skupine Lu-is, KD Teater Grosuplje. Menda bo beseda tekla tako o stihih, punku, športu … in še čem zanimivem. Larisa svoje goste vedno prijetno preseneti z odličnimi vprašanji in iztočnicami.

V primeru dežja bomo sejem prestavili, o novem terminu boste pravočasno obveščeni.

PRETEKLI MALINOVCI …

2012

Knjige in malinov’c 2012

Knjige in malinov’c 2013

2014

Knjige in malinov’c 2014

Knjige in malinov’c 2015

Knjige in malinov'c 2016

Knjige in malinov’c 2016

SODELUJEMO …

Zavod DREVORED, glavni organizator

Literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Mestna knjižnica Grosuplje, pravljice pod krošnjami

Tržnica Grosuplje, z ličnimi stojnicami

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek v višini 272,73 EUR

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.