5. Knjige in malinov’c z ROZO in vsemi ostalimi

Dan je bil kot nalašč za ulično druženje ob dobrih knjigah in dobri družbi. Sončen dan je ponujal prijetnih “dvajsetinšenekaj” stopinj v senci grosupeljskega drevoreda, kjer je petnajst stojnic in lično urejenih mizic ponujalo širok nabor knjig: od novih do starih, pa od otroških knjig in knjižic do leksikonov, priročnikov in dobrih starih klasik, šunda in romanov. Poleg obilice hrane za dušo smo poskrbeli tudi za želodčke: domači sivkini in metini piškotki in domač biskvit z lipoglavskimi borovnicami in jabolki z Lobčka so skrbeli za lakoto, žejo nam je gasil dobri stari malinov’c, kakopak.

Sejem KNJIGE IN MALINOV’C je organiziral Zavod DREVORED v petek , 9. 9. 2016, med 16.00 in 21.00 uro.

Program sejma je najprej popestrila galerija Vitica. Mali in veliki otroci so lahko svojo kreativnost prelevili v lične mini dnevnike za najbolj skrite in zvite skrivnosti. Kasneje se nam je pridružil odlični Andrej Rozman Roza, ki je s predstavo najprej zabaval mlajšo publiko, a tudi odrasli otroci ob strašnem krokodilu in bruhanju ognja nismo ostali malodušni.

Prijeten večer smo zaključili ob literarnem pogovoru, ki ga je tudi letos pripravila odlična novinarka Larisa Daugul, ki vsako leto preseneti obiskovalce in gosta s poglobljenimi, iskrivimi in zanimivimi temami. Otroško publiko je med pogovorom zabavala Mestna knjižnica Grosuplje s  pravljično urico  in socialnimi igrami. Za konec smo zmolili še kratko Rozino molitev, ki utrjuje našo vero v to, da sta na Zemlji možna tako nič odstotno onesnaževanje okolja kot nič odstotna revščina. Ob koncu smo Rozi, kot je v navadi, podarili rabljeno knjigo z naše stojnice in sicer slovensko klasiko Cankarjeve Črtice, knjiga pa šteje ravno toliko let kot Roza.

Hvala vsem, ki ste podarili knjige stojnici Zavoda Drevored, ves izkupiček od prodaje bomo namenili v fond za obogatitev sejma naslednje leto. Knjige, ki jih nismo prodali, bomo namenili projektu Zabojček knjig.

Hvala tudi vsem obiskovalcem, prodajalcem in tistim, ki pri dogodku …

SODELUJEMO:

Zavod DREVORED, glavni organizator

literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Kavarna EUROPA, sponzor

Mestna knjižnica Grosuplje, pravljice pod krošnjami

Tržnica Grosuplje, z ličnimi stojnicami

Galerija Vitica, izvedba delavnice

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek (287,79 EUR)

Preberite tudi

2 Responses to "5. Knjige in malinov’c z ROZO in vsemi ostalimi"

  1. Gorazd says:

    Lepo je bilo! Irena in Andrej brez vaju in ekipe Drevored, bi bilo Grosuplje pusto mesto!
    Čau

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.