Anketa l 3G – boljše ali slabše?

 

Mineva skoraj pol leta odkar se iz Ljubljane namesto s starim grosupeljčanom lahko pripeljemo z novo linijo Ljubljanskega potniškega prometa – 3G. Ob uvedbi so bila mnenja deljena. Mi smo preverili, kako je v praksi, in “vozače” povprašali, kako so z uvedbo zadovoljni oni. 

Med anketiranjem smo naleteli tudi na kontrolorja LPP, ki nam je pojasnil, da so ljudje še vedno zmedeni, kar se tiče uporabe kartice Urbana. Le ta velja na relaciji Ljubljana – Škoflljica, za ostale relacije je potrebno doplačilo. Nekako jim ni jasno, da se npr. do Iga lahko peljejo z Urbano, do Grosuplja pa morajo doplačati. Poudaril je, da zaenkrat potnikov z napačno vozovnico še ne kaznujejo, pač pa samo opozarjajo. Uporabniki terminske Urbane z doplačili nimajo problemov, saj imajo nanjo naloženo izbrano mesečno vozovnico.

 

Nejc iz Brinja  “Prej sem se vozil z vlakom, odkar imamo 3G se vozim z avtobusom, ker se z karto Urbana  lahko vozim tudi po Ljubljani in je tako vse skupaj ceneje.”

 

 

Andrej iz Grosuplja (voznik avtobusa) “Problem so doplačila, ker Urbane do Grosuplja še niso urejene. Velja samo za številko 3, ostalo pa je potrebno doplačati ali do Šmarja, do Škofljice ali pa celotno karto od Ljubljane do Grosuplja. Mi v blagajni imamo s tem precejšnje probleme, precej je iskanja  in bistveno več dela kot prej, ko smo vse “kasirali”.”

 

Marlena iz Grosuplja “Boljše je. Ker je več vmesnih postaj v samem centru Ljubljane, pa tudi na poti domov je več postaj in imam postajo bliže doma. Mislim, da so avtobusi sedaj tudi bolj pogosto. Zelo v redu pa bi bilo, da bi bila Urbana urejena. Rečeno je bilo, da jo bosta Občina in LPP uredila, pa je še nista. Tukaj je problem, če bi želela z Urbano, ki jo imam, do Ljubljane, plačam doplačilo do Škoflice, naprej pa velja Urbana. Zelo v redu bi bilo za študente in srednješolce, če bi bila Urbana od Ljubljane do Grosuplja.”

Uroš iz Šmarja-Sap Zadovoljen sem. Problemov s tem, da je Urbana le do Škofljice nimam, saj imam mesečno vozovnico, ki mi velja do Šmarja. Na Škofljici je problem gost promet, vendar je bilo tako tudi prej pri grosupeljčanu. Zdaj so avtobusi bolj točni, mogoče zato pridejo celo hitreje, edino cena se mi zdi pretirana. 

 

Rok iz Brezja pri Grosupljem ”Dosti boljše je. Prvi avtobus gre prej in zadnji veliko kasneje kot včasih, zato grem lahko iz Ljubljane kasneje, če grem npr. delat. Ne vem, če bi našel kakšno slabo lastnost nove linije. Povezava z Urbano se mi ne zdi problematična, saj se lahko razliko doplača.”

 

Ljerka iz Grosuplja “Je boljše, ob prometnih konicah so avtobusi na 20 minut, cena je v redu, je ceneje. Edino kakšna nočna linija bi še lahko bila. Tudi moji otroci srednješolci imajo dobre izkušnje. Mislim, da avtobus ne vozi več časa kot prej, če je pač prometna konica na Škofljici, je lahko ne vem koliko avtobusov, pa ne bo nič drugače. Avtobusi so pa zelo točni.”

 

Tomaž iz Ljutomera V Grosuplje se vozim na delo iz Ljubljane šele nekaj mesecev, zato ne morem primerjati s starim grosupeljčanom. Povezave so dobre, termin, ki ga uporabljam jaz, je na 20 minut, kar mi ustreza. Lahko bi bila cena nižja, glede na to, da spada pod LPP , ampak glede na višje stroške bencina je verjetno tudi to upravičeno. Moram pa povedati, da je tri četrtine avtobusov do Grosuplja veliko bolj udobnih kot v Ljubljani. Ni tistih starih “trol”.

 


Irena Gantar in Andrej Brezec, foto: Drevored

 

Preberite tudi

One Response to "Anketa l 3G – boljše ali slabše?"

 1. Eva says:

  Tudi meni je 3G super :)
  Sedaj hodim pb. 5 minut manj do doma zaradi “kroga” (ne sliši se veliko, vendar po celodnevnem sedenju na faksu, je 5 minut hoje manj blagoslov : )
  Mesečna karta je (glede na moj zadnji nakup mesečne pred nekaj leti) za 30 € cenejša. Super!
  V izpitnem obdobju mesečne karte ne kupim. Takrat se z avtom odpeljem do Škofljice in grem pri Žagi na 3B. Tako je povratna vožnja za 3 € cenejša.

  Upam, da bo Občini kmalu uspelo urediti subvencijo, da bomo tudi mi čisto pravi “Urbanci”.

  LP,
  Eva

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.