2. tekaška delavnica z Urbanom Praprotnikom

Ste prepričani, da tečete pravilno? Vsaj 90 % rekreativnih tekačev lahko bistveno izboljša tehniko teka. Zakaj je ne bi tudi vi? Nepravilna tehnika teka nas lahko pripelje tudi do poškodb. Pridružite se nam na 2. tekaški delavnici v Grosupljem, ki jo bo vodil eden najbolj znanih tekaških trenerjev pri nas, Urban Praprotnik.

To, da postaja tek vedno bolj priljubljena zvrst rekreacije, ni naključje. Kdor se zaveda, kaj njegovo telo vsak dan potrebuje za zdravo delovanje, bo izbral tek, ali morda za začetek hojo. To pa preprosto zato, ker je tek naraven, praktičen in ekonomičen. Tek ima podobne lastnosti kot voda, ki priteče po pipi. Odpremo vrata in že lahko tečemo. A previdno!

Tek ima podobne lastnosti kot voda, ki priteče po pipi. Odpremo vrata in že lahko tečemo.

Zavedajmo se, da ne bomo mogli ravno dolgo teči za svoje veselje in zdravje, če imamo nepravilno tehniko teka, neprimerno tekaško obutev, prešibke in neprimerno dolge mišice. Tako se bomo namreč slej ko prej poškodovali in bili prisiljeni tek opustiti. Znanje o teku lahko seveda pridobimo z učenjem na lastnih napakah, a je bolje, da ravnamo preventivno.

Tekaška delavnica bo v ponedeljek, 16. 9. 2013, od 17h do 20h. Zberemo se pri glavnem vhodu OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem. Število mest je omejeno!!! Organizator je Zavod Drevored. Pridite v športni opremi.

Tekaška delavnica

Urban Praprotnik je eden najbolj znanih tekaških trenerjev za rekreativce.

Tekaški tečaj priporočamo tako začetnikom kot izkušenejšim tekačem. Začetniki se na njem naučijo zdravega načina treniranja in kako postati tekač, ki zna v teku uživati. Izkušenejši tekači pa se naučijo, kako spremeniti način teka, da tečejo še bolj lahkotno, hitreje in dlje. Na triurni delavnici se ne bomo učili le teoretično ampak tudi praktično, zato pridite v športni opremi. Skušali bomo vse tudi začutiti, saj le takrat, ko čutimo, znamo tudi popraviti. Del delavnice bo tudi video analiza vašega teka.

Prijave zbiramo do petka, 13. 9. ali do zasedbe mest na info@drevored.si. Cena delavnice je ugodnih 25 €, ob prijavi plačate akontacijo v višini 10 €, še bolj enostavno pa celoten znesek na trr: 6000 0000 0252659 (Hranilnica LON) za Zavod Drevored, Brezje pri Grosupljem 90, pripis: tekaška delavnica.  Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo v celoti povrnili plačilo. Za dodatne informacije: Andrej, gsm: 041 323 356 / Irena, gsm: 040 232 609

 

Predstavljamo galerijo s 1. tekaške delavnice, za ogled celotnega članka – KLIK!

Vsebine delavnice:

 • Vsakega udeleženca TEKAŠKE delavnice bomo posneli in analizirali njegov tek preko videoanalize, ki je ena najboljših metod za odpravljanje napak.

  Zakaj potrebujemo redno gibanje
 • Kakšna je pravilna tehnika teka (kako zmanjšati zaviralne sile, izboljšati blaženje in ustrezno stabilnost sklepov)
 • Kako izbrati ustrezno tekaško obutev (na osnovi počasnih posnetkov gibanja gležnja pri teku)
 • Kako načrtovati trening
 • Kako dihati med tekom
 • Kako izvajati raztezne vaje
 • Kako izvajati krepilne vaje
Seveda pa bo Urban vsakemu z veseljem poskušal odgovoriti tudi na druga vprašanja.
Delavnica bo v vsakem vremenu, če bo deževno bomo nekoliko prilagodili razpored aktivnosti. Sence je na igrišču dovolj.

Irena Gantar, viri: tekaskitrener.si, pomurje.si, intersport.si, foto: drevored, fitnessrevolutionprattville.com,  tekaskitrener.si

Preberite tudi

One Response to "2. tekaška delavnica z Urbanom Praprotnikom"

 1. Urska says:

  Danes bila na nadaljevalni – odlično … napredek viden, danes pa smo bili deležni še dodatnega piljenja – komaj čakam nadaljevalno nadaljevalno;-)

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.