Šola v naravi s petimi zvezdicami

Pred mesecem smo začeli akcijo zbiranja pomoči, odziv je bil velik in skupaj z vami smo kar nekaj otrokom omogočili šolo v naravi, kot se spodobi. Učiteljica, ki je bila pobudnica akcije, nam je poslala pismo zahvale:

OŠ Louisa Adamiča Grosuplje je tudi to šolsko leto organizirala zimsko šolo v naravi za učence šestih razredov. Večina učencev je takoj oddala prijavnice, nekaj pa se jih je odločilo, da ne želijo sodelovati. Izkazalo se je, da so v zadnji skupini tudi trije posamezniki, ki bi si v resnici želeli iti v Cerkno s svojimi vrstniki, a jim domače finančne zmožnosti tega ne dopuščajo. V takih primerih šola v sodelovanju s šolskim skladom hitro priskoči na pomoč.

Nekateri so bili prvič zdoma, prvič na smučkah, prvič so se peljali s sedežnico, prvič so poslali razglednico domov …

Tokrat pa je šlo za otroke, ki so poleg pomoči pri plačilu stroškov bivanja potrebovali veliko več podpore. Ob pregledu seznama nujne opreme smo lahko odkljukali le najbolj osnovne reči. Učenci niso imeli smučarske opreme, ustreznih zimskih oblačil ali obutve, potovalnih torb ipd. Njihove potrebe so presegale zmožnosti šole, zato smo za pomoč zaprosili širšo javnost, nekatera podjetja in Fundacijo Drevored.

Številni so pomagali in prispevali po svojih močeh. Odziv Fundacije Drevored in njihovih članov je bil nekaj neverjetnega. Po posredovanju fundacije smo začeli prejemati klice in e-sporočila oseb iz vse Slovenije. Pomagali so nam ljudje iz Grosuplja, Ljubljane, Kopra, Moravskih Toplic in celo Trsta. Darovali so lepo ohranjena oblačila in obutev, kar nekaj pa jih je otrokom kupilo povsem nove reči. Težko je opisati odzive otrok, ko so si ogledovali svojo novo opremo. Vsega so bili neskončno veseli in kar niso mogli verjeti, da je vse to res njihovo.

Pomagali so nam ljudje iz Grosuplja, Ljubljane, Kopra, Moravskih Toplic in celo Trsta.

Zbrali smo čisto vso potrebno opremo, ki so jo potrebovali in še mnogo več. Prejeli smo toliko donacij, da smo se odločili pomagati tudi drugim otrokom naše šole, kar nekaj opreme pa smo oziroma še bomo odstopili grosupeljskemu Rdečemu križu.

Naši trije učenci so odšli v zimsko šolo v naravi in marsikaj doživeli prvič. Nekateri so bili prvič zdoma, prvič na smučkah, prvič so se peljali s sedežnico, prvič so poslali razglednico domov, prvič so bili na sprehodu z baklami, prvič so imeli smučarske hlače, smučarske termo nogavice, smučarska očala …

zimska_sola_v_naravi_grosuplje_m

Vrnili so se polni novih izkušenj, zanimivih in zabavnih zgodb ter neskončno hvaležni vsem, ki so jim pomagali.

V OŠ Louisa Adamiča se Fundaciji Drevored in vsem donatorjem zahvaljujemo za vso pomoč in prijaznost. Pomagali ste nam narisati nasmehe na obraze mnogim našim učencem.

Besede učencev:

»Prvi dan sem se bala na sedežnico, drugi dan sem pa že sama šla.«

»Smučanje mi je bilo všeč.«

»Toliko sem se smejala, da bi se skoraj polulala v hlače.«

»Najbolj mi je bilo všeč to, da sem se v enem tednu naučila smučati. Strah me ni bilo ničesar.«

»Najbolj zabaven dan je bil torek. Ko smo vozili slalom in smo vsi padali po riti.«

 

 

Petra Radujko, OŠ LA Grosuplje, foto: arhiv šole

Preberite tudi

One Response to "Šola v naravi s petimi zvezdicami"

  1. Lena says:

    Lepo brati takšne novice :).

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.