Poročilo akcije Gremo na morje

Letošnji bazar je bil bazar presežkov. Presegli smo vsa svoja pričakovanja z veliko udeležbo in neverjetno energijo, ki je vladala med prostovoljci, nastopajočimi in obiskovalci, ki smo dihali za skupen, ambiciozno postavljen cilj. In pričakovanja ste presegli tudi donatorji. Poročilu smo dodali tudi prispevek z letovanja na Debelem rtiču.

3. dobrodelni bazar Gremo na morje  je bil 31. 5. 2014 na Adamičevi ploščadi v Grosupljem.

bazarometer-6950Za letošnji Bazarometer smo si postavili visok cilj 6.000 EUR (lani se je ustavil na 4.492 EUR), a smo ga tudi letos presegli. Bazarometer se je ustavil na neverjetnih 6.950 EUR. Letovanje smo omogočili 29 otrokom in 2 družinama (eni petčlanski in eni dvočlanski – mama s sinom).

Več zbranih sredstev, a manj otrok. Zakaj?

Zaradi odločitve Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, da ZZZS od letos dalje ne subvencionira več letovanja otrok s socialnimi anamnezami, ampak le še letovanja otrok z zdravstvenimi anamnezami, je bil prispevek Fundacije Drevored za letovanja na Debelem rtiču na posameznega otroka višji glede na to, koliko so lahko za letovanje prispevali starši. Tako je bil prispevek Fundacije Drevored za letovanja otrok na Debelem rtiču med 100 EUR in 230 EUR na otroka.

Kot je že naša ustaljena praksa, tudi tokrat predstavljamo finančno poročilo …

porocilo-bazar

Dodatna letovanja med letom:

- Plačilo turnirnja v Beogradu mlademu rokometašu: 175,00 EUR
- Letovanje družine na Debelem rtiču (zimske počitnice 2015): 372,82 EUR
- Letovanje tričlanske družine: 312,68 EUR
- Letovanje tričlanske družine: 362,70 EUR
- Prvomajske počitnice za tričlansko družino: 147,00 EUR
- Plačilo izmenjave učencev v Franciji za osnosvnošolca: 99,79 EUR
- Nakup oblačil in obutve za deklico, za potrebe šolske izmenjave v tujini: 109,91 EUR

Razpoložljivih sredstva smo 19. 5. 2015 porabili v celoti.

Otroke in družine za letovanje so predlagali predstavniki Rdečega križa Grosuplje, CSD Grosuplje ter OŠ Brinje in OŠ Louis Adamič. Termine, lokacije in vrsto letovanj smo prilagodili željam in potrebam otrok oziroma družin. V Fundaciji Drevored imamo natančne podatke vseh otrok, ki so odšli na počitnice, plačila pa nakazujemo direktno izvajalcem letovanj.

Hvala!

Še enkrat najlepša hvala za izkazano zaupanje, prispevke, pohvale in vzpodbudne besede in neverjetno energijo na samem Bazarju.

Se vidimo naslednje leto, če ne prej!

Urška Gliha, Fundacija Drevored

TAM, KJER RASTEJO SANJE

(prispevek z letovanja na Debelem rtiču)

Letošnje poletje so se, kljub slabim vremenskim napovedim, polni pričakovanj, otroci iz Občin  Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica,  4. avgusta s 4 avtobusi odpeljali proti Debelemu rtiču; kraju, kjer rastejo sanje. Šest in devetdnevno letovanje je že 18. zapored organiziral RKS – Območno združenje Grosuplje, ki je kljub finančnim rezom v zdravstvu, na morje uspešno popeljal 202 otroka, kar je še za 10 več kot lansko leto. Nad njimi je budno bedelo 17 vzgojiteljev in 2 pedagoški vodji.

Z otroškim smehom, dobro voljo in iskrenostjo smo pregnali še zadnje oblake in si letovanje obarvali z barvami sonca. Hladili smo se v morju in zunanjem bazenu, se igrali družabne igre, košarko, ustvarjali v popoldanskih ustvarjalnih delavnicah, prepevali ob bansih, si pripovedovali zgodbe, plesali ob morju, se sladkali s sladoledom, odšli na izlet z ladjico v Koper  in spletli globoke prijateljske vezi.

DSCN5961 DSCN6023 DSCN6251 DSCN6268

Letošnja novost je bila na novo zgrajeno nogometno igrišče z umetno travo, na katerem smo lahko en teden imeli prave nogometne treninge z nogometnim trenerjem. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Nogometni zvezi Slovenije, ki je otrokom omogočila to edinstveno izkušnjo. Letovanje nam je popestrilo tudi  ”axle” igrišče, narejeno iz odpadnih gum, kjer smo porabili še zadnje atome moči.

Zahvalili bi se radi vsem trem Občinam za sofinanciranje, Fundaciji Drevored, ker brez njenega finančnega prispevka 24 otrok iz Občine Grosuplje ne bi moglo z nami na morje in tudi Kajakaški zvezi Slovenije, ki je finančno podprla letovanje 20 otrok iz Občine Ivančna Gorica. Skupaj z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič pa so vsem otrokom omogočili brezplačno vožnjo s kajaki, nad katero so bili otroci zelo navdušeni.

Domov smo se vrnili polni vtisov, novih poznanstev, nepozabnih izkušenj, predvsem pa v pričakovanju naslednjega poletja, ko se zopet srečamo na Debelem rtiču.

Nina Bevc in Tina Čampa, pedagoški vodji letovanja

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.