Ponovno srečanje z Nejcem

Nejc je mlad, obetaven hokejist iz Grosuplja, ki ga je lani pod svoje pokroviteljstvo sprejela Fundacija DREVORED, ki s posebnim skladom skrbi, da lahko še vedno nemoteno trenira. Ves čas smo v kontaktu z njegovim očetom, kadar je potrebno, sofinanciramo nabavo opreme ali udeležbe na turnirjih in pripravah. Po dobrem letu sva dva predstavnika Fundacije obiskala Nejca in njegovega očeta.

Pred ponovnim obiskom se nisem kaj dosti ukvarjala s tem, kako naj bi Nejc izgledal, zato sem bila še toliko bolj presenečena, ko sem ga zagledala. Po 14 mesecih Nejca skorajda ni bilo prepoznati; zrasel je, njegova postava je precej bolj športna, nosi moderno fantovsko frizuro … Rečem si: »Vau, kakšno prijetno presenečenje že na začetku.« Za v njegovo zbirko mu v dar izročimo lastnoročno podpisani pak Anžeta Kopitarja.

Z navdušenjem in žarom v očeh nama pove najpomembnejšo novico, da so se na turnirju na Madžarskem uvrstili na 3. mesto, kar je res velik uspeh, nama razloži. Sam skorajda ne bi šel na turnir, pred tem je bil namreč kar dva tedna bolan, ampak – ob tem mu zaigra nasmešek na obrazu – ni se dal, odšel tja in zaigral že na drugi tekmi.

anze_kopitar_vpodporo_nejcu_naslovna
V akciji Podpiram Nejca sodeluje tudi Anže Kopitar. Z donacijo lahko pridete do ekskluzivnega podpisanega paka.

Pove nama, pravzaprav skorajda ne neha govoriti, tako zgovoren je, da mu gre prvi letnik srednje šole dobro in ga bo verjetno zaključil s prav dobrim uspehom. Tudi te novice se iskreno razveseliva. Na naju pa morda še najbolj naredi vtis s svojo predanostjo in osredotočenostjo na hokej. V Ljubljani tudi po nekaj ur čaka na začetek treninga; pot domov in nazaj ne bi bila smiselna. Na sedežih tribune ledene hokejske dvorane naredi domačo nalogo in se uči, na avtobusu domov pa od utrujenosti zaspi.

Če vam ni vseeno in želite podpreti nadaljno Nejčevo športno kariero, sredstva nakažite na TRR Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017; sklic: 00-170, namen: za Nejca. Nakazila, opravljena preko računov bank: Sberbank, NLB, Hypo, Hranilnica LON, UniCredit, Nova KBM in BKS, so prosta provizije).

Sezona se končuje, načrtujejo se že suhi treningi, za katere mu bomo priskrbeli rolerje, ter poletni kamp. S sredstvi iz sklada se bo kampa udeležil tudi Nejc, katerega, v tem trenutku še ne ve, saj je to odvisno tudi od tega, kam se bodo prijavili kolegi, da bo družba prava. Plan ostaja, da se loti vsakega hokejskega leta posebej in bo sproti videl, kako se bodo stvari odvijale. Ni kaj, Nejc je zares mladenič, na katerega bi bil ponosen vsak starš. Po letu, polnem preizkušenj za Nejca kot tudi za nas kot skupnost, se počutimo ponosne, ker vemo, da smo izpolnili naše obljube Nejcu in upanje, ki smo ga dali ob našem prvem srečanju. Naša pomoč je bila bistvena za to, da Nejc vztraja na hokejski poti že deseto leto; njegov oče namreč priznava, da smo pokrili praktično dve tretjini stroškov in da bi se brez nas Nejčeva hokejska pot verjetno že končala. Zaenkrat je sredstev dovolj še za vsaj del enajstega leta; če pa se bo kaj spremenilo, se vam bomo pravočasno oglasili.

V sklad za podporo Nejcu smo do sedaj prejeli:

4160€

Donatorji in podporniki te akcije ste nam z vsako posamezno donacijo, z vsakim klikom v okviru akcije Objem topline izročili tudi vaše zaupanje, da bodo finančna sredstva namensko porabljena za športno pot Nejca in bomo z njimi ravnali preudarno.Tega se ves čas zavedamo in se vam tudi iskreno zahvaljujemo.

 

 

Urška Gliha, Fundacija DREVORED, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.