Pipin Mali bo še velik bend

Obetavna domača zasedba je nastala pred kratkim iz nekdanjih “sošolcev” iz Glasbene šole Grosuplje. S paketom etno glasbe različnih korenin je prvič navdušila publiko kot predskupina na koncertu Vlada Kreslina v Grosupljem. Od takrat poslušalcev ne pušča brezbrižnih. Ploskanje, tapkanje z nogo, pozibavanje z glavo … so reči, ki se jim na njihovem koncertu težko izognete.

Naslednji koncert: sobota, 2. marec 2013, ob 20.00, v baru Jama v Stični (nasproti samostana). Vstop je prost! 

Pipin Mali so si ime nadeli po slavnem frankovskem kralju. Zakaj? Zakaj pa ne. Kakšne utemeljene razlage nimajo, razen tega, da je Jošta ideja o imenu prešinila med predavanjem iz zgodovine in mu je ime preprosto šlo v uho. Skupaj so od oktobra 2012. Zasedba šteje 5 članov: šopek violinistk sestavljajo Maja Drčar, Špela Ivan in Maja Horvat, na kontrabasu gode Gašper Livk, kitaro pa vihti Jošt Lampret. Igrajo etno glasbo iz različnih delov sveta,tako,da lahko z raznolikostjo zadovoljijo in zabavajo različno publiko. Vsi člani skupine imajo veliko izkušenj v etno glasbi, Maja, Gašper in Jošt pa se šolajo tudi v profesionalnih klasičnih vodah. Skupaj tvorijo skupino, ki jo povezujejo tudi močne prijateljske vezi. (O) njih boste gotovo še slišali. Spremljajte jih tudi na njihovi Facebook strani.

Video: Pipin mali na koncertu Vlada Kreslina

Pipin mali na vaji

 

Irena Gantar, foto in video: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.