Morske dogodivščine na Debelem rtiču

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje je že 21. leto zapored organiziralo zdravstveno, socialno in samoplačniško letovanje otrok. Letos se je iz občin Grosuplje, Ivančne Gorica in Dobrepolje letovanja udeležilo 177 otrok s 16 vzgojitelji, pedagoško vodjo in pomočnico pedagoške vodje. 

Vroče poletne dni so preživljali v morju in bazenu, raziskovali morsko obalo, se preizkusili v igranju nogometa, odbojke na mivki in košarke ter odkrivali deželo škratov v borovem gozdičku. V petek so odšli na izlet z ladjico v Izolo, kjer so se posladkali z odličnim sladoledom.

Popoldneve so si krajšali z različnimi ustvarjalnimi in gibalnimi delavnicami. Pletli so zapestnice, ustvarjali morske slike iz naravnih materialov, izdelovali živali iz papirnatih krožnikov in knjižne kazalke, risali na morske kamne in s kredami okrasili rtiške poti. Spoznali so osnove pilatesa in plesa, se igrali socialne igre ter osvežili osnove prve pomoči. V vsakodnevnih pogovornih delavnicah so dobili odgovore na najstniška vprašanja. Ob večerih so se udeležili miss in mistra Debelega rtiča, pokazali svoje talente, se našemili v najbolj odštekan stil, tekmovali v kvizu Male sive celice, kjer so zasedli prvo mesto in poplesavali ob poletnih ritmih vse do trde teme.

Otroci so doživeli nepozabne počitnice, kjer so spoznali veliko novih prijateljev, s katerimi so stkali pristne vezi.

Tina Čampa in Urša Koritnik, pedagoški vodji letovanja

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.