Mednarodna izmenjava na OŠ Brinje Grosuplje

Dvajset učencev OŠ Brinje Grosuplje si že dve leti redno dopisuje s sovrstniki francoske šole CollègeEnnemod Richard iz okolice Saint-Etienna.Učenci si izmenjujejo različne informacije, primerjajo življenje v Franciji in Sloveniji, predstavljajo svoj domači kraj in na splošno spoznavajo življenje in delo svojih vrstnikov v drugi državi.

Omenjeni šoli sta pred kratkim podpisali tudi sporazum o pobratenju in se dogovorili, da redno dopisovanje učencev nadgradita z medsebojnimi obiski. Francoski učenci bodo Grosuplje obiskali konec meseca marca, Brinjčani pa se bomo v Francijo podali letos v mesecu maju.

Učenka Ana nam je povedala, kaj ji pomeni stik z nekom na drugem koncu Evrope in česa se najbolj veseli ob obisku svojega francoskega dopisovalca:»Vesela sem, da sem del projekta dopisovanja s Francozi. Mislim, da je to enkratna priložnost, da spoznam nove ljudi ter njihove navade in izboljšam svojo angleščino. Zelo se veselim tudi srečanja z njimi, ki bo čudovita priložnost za navezovanje stikov, ki se bodo morda ohranili še leta.«

Mednarodna izmenjava učencev je pomembna za učence, učitelje in celotno šolo, ki v projektu sodeluje. Prav tako pa v tujini predstavljamo svoj kraj, kulturo in jezik ter skušamo navezovati stike, ki bodo v prihodnosti pripomogli k večji prepoznavnosti kraja in njegovemu razvoju. Smo del evropskega prostora in prav je, da tako tudi živimo.

 

Danijel Haromet, OŠ Brinje Grosuplje
Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.