Celovečerno presenečenje Gross upov

Saj veste, kaj običajno pričakujemo, če nas kdo povabi na koncert violin in drugih godal? Koncertno opravo, uglajene manire, malo ploskanja, kak govor, skratka takšno, uglajeno vzdušje.
 
A ko se je na odru KD Stična v petek odgrnila zavesa, so se take “klasične” predstave  gledalcev v hipu razblinile. Nad odrom je bila v stilu mestnih ulic napeta vrv, na njej je visel ducat pisanih čevljev. Po odrskih deskah so s topotanjem nog mladi glasbeniki že udarjali ritem prvega komada. Atraktivno oblečeni in obuti Gross upi so večer izpeljali po svoje, sproščeno, mladostno in samostojno, tudi kadar je njihova mentorica Polona Udovič Furlan, ki sicer vedno gode z njimi, odkorakala z odra. Številni domiselni vložki, kot naprimer utrinki z intenzivnih vaj in treniranje ritmičnih vložkov z občinstvom, so naredili iz koncerta pravo celovečerno presenečenje. Z odra je vela mladost in razigranost.

Gross upi ustvarjajo glasbo, ki se res čuti, hodi in ne nazadnje celo zapleše. Ko si boste njihova stopala, pardon, CD vzeli v roke in začutili, kakšno glasbo nosijo, bodo postala tudi vaša stopala vsaj malo nemirna, če ne že ritmično poskočna. Tanja Tomažič Kastelic (GŠG)

 
grossupi_koncert_sticna_41
Celovečerni koncert in predstavitev novega CD-ja Gross upov je bil v petek, 19. 6. 2015, v KD Stična.
 
O večeru Gross upov vam bodo veliko več povedale fotografije, o njihovi glasbi pa njihov novi CD – Feet the music, katerega naslov razkriva, zakaj so nad odrom viseli čevlji in zakaj so koncertne salonarje zamenjali za mladostno obutev. Pozor, morda vas zagrabi, da ob njihovi glasbi tudi sami zavrtite pete!
 

Skupina Gross upi

že šesto leto ustvarja pod okriljem Glasbene šole Grosuplje. Večinoma izvajajo folk glasbo, njihov repertoar pa vključuje tudi filmsko glasbo in glasbo klasičnih skladateljev. Njihovo vodilo je, da uživajo v glasbi in s tem zabavajo ter navdihujejo publiko. Najbolj so navdušeni, ko je navdušeno tudi njihovo občinstvo. To se jim pogosto zgodi, saj so Gross upi, veliki upi, vsi vrhunski mladi glasbeni umetniki. (Tekst z novega CD-ja skupine Gross upi)

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.