3. dobrodelni bazar GREMO NA MORJE

Prihaja tretji, sedaj lahko rečemo, že tradicionalni dobrodelni bazar Gremo na morje, ki ga organizira Fundacija DREVORED. Na bazarju bomo zbirali denar za letovanje otrok iz socialno šibkih družin v občini Grosuplje.

Lanski bazar je bil nad pričakovanji, saj smo z zbranimi sredstvi v višini 4.492,00 EUR  na počitnice popeljali kar 38 otrok. Letošnji cilj je seveda rahlo ambicioznejši, saj smo si zastavili, da počitnice polepšamo vsaj 30 otrokom in letos prvič tudi družinam. Tako želimo  srečne družinske počitniške dni omogočiti vsaj 5 družinam. Šestčlanska družina je v času prvomajskih počitnic že letovala na Debelem rtiču. Ko so se vrnili, so zapisali: 

Hvala vam, ker ste nam nudili te lepe počitnice. Zelo smo se imeli lepo in smo uživali. Otroci pravijo,da so te počitnice bile najboljše in najlepše. Zelo smo hvaležni, da je Fundacija Drevored prispevala tudi za nas. G.T.

Dosedanji odziv donatorjev, tistih z direktnimi finančnimi sredstvi in tistih v obliki izdelkov, je bil enkraten. Ne dvomimo, da bo tudi letos tako, zato pozivamo vse, ki bi želeli kakorkoli pomagati (z donacijo primernih izdelkov za prodajo na bazarju, z neposredno donacijo sredstev, s prostovoljstvom pri izvedbi dogodka ali s svojo idejo), da nam pišete na naslov: fundacija@drevored.si

Bazar bo v soboto, 31. 5. 2014, od 9.00 do 14.00, na Adamičevi ploščadi v centru Grosuplja. Na stojnicah bomo prodajali izdelke, ki jih bodo donirala podjetja, posamezniki, društva in ostali. Celoten izkupiček od prodaje bo namenjen plačilu letovanja otrok iz socialno šibkih družin s področja naše občine, ki jih bomo izbrali v sodelovanju s Centrom za socialno delo Grosuplje in Rdečim križem Grosuplje

Program:

Podatke o dogajanju in ponudbi na bazarju bomo sproti še dopolnjevali. Dogajanje bo zelo pisano:

Na odru …

09. 15 /Glasbena šola Lipičnik

10.00 / Štručka, lutkovna predstava ruske ljudske pravljice (vrtec Kobacaj)

11.00 / Kvartet klarinetov pihalnega orkestra (GŠ Grosuplje)

11:30 / Praviš, pravim… plešeš, plešem, plesna miniatura  (teGIBlo.5 KD Teater, ZKD Grosuplje)

12:15 / plesni klub SPOT

12:45 / kvartet saksofonov, violine, trobila,

diatonična harmonika (GŠ Grosuplje)

13:15 / balet, hip-hop, cheer, breakdance nastopi, Plesni klub Tina

Vzporedno …

 • prodajni bazar (od 9.00 do 14.00)
 • dobrodelni srečelov (od 9.00 do 14.00)
 • delavnica sitotiska na majice – Sigram (od 9.00 do 12.00)
 • panoramska vožnja z dobrodelno rikšo (od 9.00 do 14.00)
 • ustvarjalne delavnice z glino, poslikava obraza – Preplet (9:30 – 11.30)
 • delavnica Most prijateljstva/Mosto prijateljstvo/Pejtaušaugoskri phurt - Preplet (12.00 – 12:30)
 • kulinarični užitki (peka palačink, domače dobrote, …)
 • in še mnogo drugega …

Nekaj utrinkov lanskega bazarja:

Javna pobuda občinskim svetnicam in svetnikom:

 

Letos smo se odločili, da z javno pobudo nagovorimo in k akciji povabimo tudi člane občinskega sveta Občine Grosuplje. V preteklih dneh smo jim poslali pismo, v katerem smo med drugim  zapisali:

… V preteklih dveh letih je dobrodelni bazar prerasel v širšo lokalno akcijo, saj nam je uspelo angažirati takorekoč celo Grosuplje – od športnikov, kulturnikov, umetnikov do podjetnikov, vseh generacij.  Pozitivna energija in jasen skupni cilj nas tako povezujeta v nesebični pomoči otrokom, ki sami niso ne krivi ne odgovorni, da so prikrajšani za brezskrbno otroštvo.

Ker verjamemo, da vam ni vseeno in ste po naravi družbeno odgovorni, vas pozivamo, da se v ta namen nesebično odpoveste  sejnini naslednje seje občinskega sveta Občine Grosuplje, ki bo v mesecu maju. S tem boste kot predstavniki ljudstva in pozitivni vzorniki  poslali jasno sporočilo lokalni skupnosti, ki vašega dejanja ne bo prezrla. Družbena odgovornost je vrlina, ki naj jo občani prepoznajo v dejanjih svojih predstavnikov …

Mesečna neto sejnina znaša 89,47 EUR.

Do sedaj so svoje sodelovanje potrdili:

 • Branka Mijatović, samostojna svetnica
 • Patricija Šašek, svetnica RIG
 • Renato Bedene, svetnik RIG
 • Sašo Jalšovec, svetnik LDS
 • Franc Štibernik, svetnik LDS
 • Violeta Trontelj, svetnica LDS
 • Člani Kluba svetnikov SDS Grosuplje bodo akciji namenili del sejnine.
 • Občinski odbor NSI
 • Nevenka Zaviršek, svetnica SD
 • Pavle Štrubelj, svetnik SLS
Sredstva lahko nakažete na TRR Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017, pri Hranilnici LON, sklic: 00-160, namen: Gremo na morje. Nakazila, opravljena preko računov bank: Sberbank, NLB, Hypo, Hranilnica LON, UniCredit, Nova KBM in BKS, so prosta provizije).

Pri bazarju sodelujejo in pomagajo:

 

Hvala!

Prepričani smo, da se boste tudi letos odzvali in pomagali, da s skupnimi močmi polepšamo nekaj trenutkov v otroštvu, ki premnogim ne prizanaša s težkimi razmerami. Otrokom, ki sicer ne bi odšli na morje, bomo skupaj z vašo pomočjo narisali nasmeh, ki bo največje plačilo za naš trud!

Računamo na vas!

 

Andrej Brezec, ilustracija in foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.