Pot kulturne dediščine Šmarje – Sap

Po obronkih Šmarja – Sap vas popelje pot, na kateri si lahko pretegnete svoje noge, spočijete oči ob lepih razgledih, vse skupaj pa popestrite še z raziskovanjem lokalne kulturne dediščine na poučnih postankih.

Krožna pot je dolga približno 10 km in je urejena tako, da se nanjo lahko podate peš, s kolesom, vozičkom ali celo z avtom. Na njej se boste zlahka znašli, saj jo označujejo modro-rumene mednarodne oznake za učne poti in številni smerokazi. Trasa povezuje 7 informativnih tabel, ki vas bodo popeljale v preteklost. Za pomoč na poti je TD Šmarje-Sap pripravilo posebno zloženko, za številčnejšo druščino lahko organizirajo voden pohod. Kdaj sta si v roke segla Šmarje in Sap, kje je Harland, kaj so tu zakuhali Turki, kje boste stopali po nekdanji rimski cesti … ? Pot pod noge.

Informativne table so s svojimi ilustracijami popestrili različni slovenski avtorji.

… in sreča je, da je pred mano pot,
in to da vem, da slast je v tem, da grem.  

(Janez Menart)

trasa


Irena Gantar, foto: Drevored, Brane Petrovič

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.